Informacja o Cookies i Polityka Prywatności.

§1 DEFINICJE REGULAMINU

Serwis – oznacza blog ZamknijKonto.pl.

Użytkownik – oznacza każdą osobę, która w jakikolwiek sposób korzysta z Serwisu.

§2 POSTANOWIENIA OGÓLNE

Korzystanie z Serwisu jest bezpłatne. 🙂

Dane do artykułów publikowanych w serwisie pochodzą z wiarygodnych, sprawdzonych i publicznie dostępnych źródeł oraz własnych doświadczeń ze współpracy z instytucjami finansowymi.

Prezentowane w Serwisie opinie i komentarze stanowią wyraz osobistej wiedzy i poglądów ich autorów, nie powinny być interpretowane w żaden inny sposób.
Cenię opinie zostawione na blogu, aczkolwiek komentarze łamiące ogólnie przyjęte zasady kultury, dobrego obyczaju, reklamowe, zawierające treści obraźliwe lub tzw. czarnego PR mogą być moderowane albo usunięte.

Serwis gromadzi automatycznie takie dane jak adres IP osoby komentującej w serwisie, które mogą zostać przekazane uprawnionym organom państwa na ich żądanie, lub osobom trzecim na podstawie orzeczeń organów państwa. Korzystanie z Serwisu oznacza akceptację przez Użytkownika warunków niniejszego Regulaminu

§3 PLIKI COOKIES

Serwis, tak jak większość innych stron WWW, zbiera informacje zawarte w plikach cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Wykorzystywane są do dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych.

Stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” oraz „stałe”. Cookies „sesyjne” są plikami zakładanymi na pewien czas, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do momentu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia programu – przeglądarki internetowej. „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Przechowywanie i uzyskiwanie dostępu do niektórych plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika może być konieczne do prawidłowego działania Serwisu. Zablokowanie plików cookies jest możliwe na urządzeniu końcowym użytkownika, ale może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu. Pliki cookies używane są do tworzenia statystyk użytkowania Serwisu w Google Analytics. Pliki cookies mogą być również używane przez innych partnerów współpracujących z operatorem Serwisu lub sieci społeczniościowe.

§4 PRAWA AUTORSKIE

Treści zamieszczone w Serwisie są chronione na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r. (t. j: Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 ze zm.). Treści zawarte w Serwisie nie mogą być powielane i rozpowszechniane w całości lub w części, w jakiejkolwiek formie i w jakikolwiek sposób bez pisemnej zgody Redaktora Serwisu.

Wszystkie nazwy, fotografie i znaki firmowe lub towarowe, niebędące własnością Serwisu, występujące w Serwisie oraz w dokumentacji, należą do ich właścicieli i zostały użyte wyłącznie w celach informacyjnych.

§5 PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Zapisując się na mailowe powiadomienia (newsletter) i potwierdzając chęć jego otrzymywania użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Serwis powierzonych danych osobowych (adres e-mail,ewentualnie imię/nick). Dane osobowe są przekazywane dobrowolnie. Dane takie nie zostaną udostępnione podmiotom trzecim (stosownie do Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm. oraz Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.), oprócz podmiotów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania serwisu. Tymi podmiotami są: IQ PL Sp. z o.o. ul. Geodetów 16, 80-298, gdzie hostowany jest serwer oraz Mailchimp.com (The Rocket Science Group, LLC), Antlanta, Stany Zjedoczone, czyli platforma do wysyłania newslettera.

W celu należytego wykonywania usług związanych z dostarczeniem newslettera, dane osobowe przetwarzane będą przez okres nieoznaczony do czasu rezygnacji z jego otrzymywania. Przy czym zarejestrowana osoba ma prawo do aktualizacji, sprostowania, usunięcia, czy wniesienia skargi do organu nadzorczego. Każdy Użytkownik ma prawo dostępu do informacji na temat swoich danych, ma też prawo w dowolnej chwili zrezygnować z newslettera i wycofać zgodę na ich przetwarzanie.

Kontakt z administratorem danych osobowych i redaktorem Serwisu możliwy jest przez adres e-mail: tomasz (małpa) zamknijkonto.pl

§6 ODPOWIEDZIALNOŚĆ SERWISU

Redaktor zastrzega, że informacje publikowane na łamach Serwisu nie są rekomendacjami finansowymi, jak również nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych w rozumieniu Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 roku w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, ich emitentów lub wystawców (Dz. U. z 2005 roku, Nr 206, poz. 1715).

Redaktor Serwisu nie ponosi także odpowiedzialności w szczególności cywilnej, karnej i administracyjnej, za korzystanie przez Użytkownika z serwisu w sposób sprzeczny z postanowieniami Regulaminu.

Redaktor nie udziela gwarancji, że korzystanie z Serwisu będzie przebiegało bez błędów, wad, czy przerw. Dokłada wszelkich starań, jednak nie gwarantuje aktualności, dokładności czy przydatności uzyskanych informacji oraz nie ponosi odpowiedzialności za umowy zawarte pomiędzy czytelnikami Serwisu, a instytucjami opisywanymi w poszczególnych wpisach, w tym za pośrednictwem linków afiliacyjnych, jeśli takie w danym wpisie wystąpiły.

Uff.. Redaktor Serwisu nie ponosi odpowiedzialności za skutki wykorzystania przez Użytkownika informacji uzyskanych za pośrednictwem Serwisu, w szczególności za konsekwencje podjętych na ich podstawie decyzji w zakresie zarządzania finansami, ochrony zdrowia, wychowania i edukacji dzieci, form spędzania wolnego czasu i wszelkich innych aspektów aktywności życiowej. 🙂

Aktualizacja: Maj 2018